De Klas

Laatste aflevering
45:00
De Klas

In de laatste aflevering van deze reeks staat Kamal Kharmach voor de klas en probeert hij samen met de leerlingen de toekomst te voorspellen en hebben ze het over gelijke kansen.  Ze bespreken typische vragen als 'Waar zien de leerlingen zich binnen 10 jaar?', 'Hoeveel verwachte...

De Klas gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 2
44:00
Tussen Sven en de ouderen klikt het vaak wonderwel. Hoe denken jongeren oud te worden? Welke band hebben ze met hun grootouders? Staan ze wel eens stil bij de gevolgen van de vergrijzing? En hoe zien de leerlingen hun eigen oude dag? School: KS Diest.
Seizoen 1
43:00
Danira was als tiener al fel bezig met flirten, daten en jongens kussen. Ze vraagt zich af of de sociale media de spelregels van de tienerliefde sterk hebben veranderd. En ze onthult ook het geheim van een perfecte kus.
Seizoen 3
45:00
Vandaag staat Charlotte Adigéry vooraan om in haar les te praten over mode. Ze bespreekt met de leerlingen het belang van wat je draagt en wat je kleren over je zeggen. Waarom is wat je draagt zo van belang? Moet je mee zijn met de laatste nieuwe fashiontrends? En zeggen je kleren wie je bent? Muzikante en fashionista Char...
Seizoen 1
43:00
Humor was voor Philippe al van jongs af aan heel belangrijk. Wat denken jongeren over humor? Is grappig zijn iets wat je kan leren? Wanneer is iets grappig en wanneer niet meer? En is humor een grote troef in het leven?
Seizoen 2
44:00
Wim is een echte levensgenieter. Maar is ons westers consumptiegedrag nog wel te verzoenen met een leefbare planeet? Wat zijn de concrete oorzaken en gevolgen van de klimaatopwarming? Liggen jongeren daar wakker van? En zijn we bereid om onze levensstijl aan te passen? School: Petrus & Paulus West in Oostende.
Seizoen 1
41:00
In het echte leven loopt hij er liefst zo snel mogelijk van weg, maar in zijn films schuwt hij het geweld dan weer niet. Is de leefwereld van jongeren harder en gewelddadiger geworden dan in Eriks jeugd? En welke impact heeft de terreurdreiging op ons leven?
Archief