Macro-Economie & Beleid

Laatste aflevering
Macro-Economie & Beleid

Concreet wordt de depositorente waartegen banken geld kunnen parkeren bij de ECB met 25 basispunten (0,25 procentpunt) verlaagd tot 3,25 procent. (Lees

Macro-Economie & Beleid herbekijken?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Oktober 2024
Ook in België hebben kleine modulaire kernreactoren een plaats in een klimaatneutraal energiesysteem. Maar het zal wel wat kosten.
In 2022 en 2023 hebben 24 Vlaamse bedrijven aangekondigd te investeren in Noord-Frankrijk, goed voor in totaal 576 nieuwe banen.
CREG waarschuwt in een nieuwe studie voor de grenzen van ons elektriciteitsnet, vooral tijdens zomerse pieken in zonne-energieproductie.
Het IMF waarschuwt dat de wereldwijde staatsschuld tegen eind dit jaar de grens van 100 biljoen dollar zal overschrijden.
Ruslands oorlogseconomie steunt op olie-inkomsten, maar een dreigende productieverhoging door Saudi-Arabië kan de prijs doen kelderen.
De drie laureaten deden onderzoek naar hoe instituties gevormd worden in een land en hoe die instituties vervolgens de ontwikkeling van de rijkdom van een
De drie laureaten deden onderzoek naar hoe instituties gevormd worden in een land en hoe die instituties vervolgens de ontwikkeling van de rijkdom van een
Tijdens gemeenteraadsverkiezingen speelden fiscale en budgettaire kwesties nauwelijks een rol bij het kiesgedrag, zo stelt Herman Matthijs.
'Aa' betekent dat Moody's het kredietrisico als "heel laag" inschat. Het is de op een na beste score. De '3' wil wel zeggen dat België onderaan die
Aan de nieuwe Noordzeesluizen in Terneuzen hangt een prijskaartje dat is opgelopen tot 1,2 miljard euro, een fors bedrag. Vlaanderen en North Sea Port
Het foutenpercentage in de uitgaven uit de Europese begroting is vorig jaar gestegen tot een recordhoogte van 5,6 procent.
Voor 2024 gaat de Duitse regering uit van een daling van het bruto binnenlands product (bbp) met 0,2 procent. Vorig jaar werd nog een krimp met 0,3
Politiek journalist en radiomonument Johny Vansevenant heeft zijn carrière te boek gesteld. Getiteld: De strijd om de macht. Mijn leven in de Wetstraat.
Tuur Demeester, de invloedrijkste Belgische stem in de cryptowereld, deelt zijn inzichten op de 'Future of Bitcoin'-conferentie in Antwerpen.
Israël ziet zijn kredietwaardigheid verder verlaagd: kan dat een rol van betekenis spelen in het conflict?
S&P verlaagde zijn rating van 'A+' naar 'A', met negatieve vooruitzichten. De rating wijst op "een sterke capaciteit om aan financiële verplichtingen
Havenarbeiders in 14 grote havens aan Amerikaanse oostkust en Golf van Mexico zijn in staking gegaan, nadat loononderhandelingen vastliepen.
September 2024
De Duitse regering gaat haar groeiverwachtingen naar beneden bijstellen. De lichte economische groei die werd verwacht, wordt in het beste geval een stagnatie.
De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s heeft de rating van Israël verlaagd vanwege het escalerende conflict met Hezbollah in Libanon.
Archief