Over Eten

Laatste aflevering
49:49
Over Eten
Verlopen

In deze laatste aflevering van het seizoen duiken Kobe en Danira opnieuw in de thema's van afgelopen weken. 7 interessante thema's waarover ze nog lang niet zijn uitverteld. Zo zijn microalgen een van de proteïnebronnen van de toekomst, maar welke nieuwigheden zullen we nog op ...

Over Eten gemist?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Seizoen 4
48:46
We lezen meer en meer artikels waarin wordt gewaarschuwd voor de gevaren van ultrabewerkte voeding. Maar wat is dat nu, (ultra)bewerkte voeding? Vanaf wanneer bewerk je een product en is dat dan zo schadelijk? Danira maakt een carrièreswitch en neemt als kassierster een kijkje in de winkelkarren: hoeveel producten daarvan...
48:27
Kabeljauw en zalm zijn met stip de populairste vissen op ons bord. Maar net als 90% van de vis die we eten, zijn ze geïmporteerd. Daarmee zien we verrassend veel en verrassend lekkere vis uit onze Noordzee schromelijk over het hoofd. Kobe en Danira zoeken uit wat we uit de Noordzee vangen, hoe gezond vis uit een vervuilde...
48:07
300 gram groenten - dat zijn 2 tomaten, of enkele wortels, of een halve komkommer. Dat is wat je dagelijks best eet aan groenten. Maar we raken amper aan de helft. Nochtans kan je het gezondheidsvoordeel van groenten niet onderschatten. Wat hebben we toch tegen groenten? Een veertigkoppig 'Over eten'-groentenpanel geeft K...
49:49
We drinken in België minder pintjes en steeds meer streekbieren. Ook het rek met alcoholvrije bieren breidt uit. Wat is er aan de hand? Kobe en Danira beginnen alvast bij het begin: hoe maak je bier? Heeft bier iets te maken met het krijgen van een bierbuik, en hoe gevaarlijk is zo'n buik? Kiezen we dan beter voor een alc...
49:47
Kobe en Danira onderzoeken een van de grootste voedingshypes van het moment: proteïnen. Je kan geen product in de supermarkt voorbijlopen of het wordt aangeprezen voor zijn extra eiwitten. Maar waarom heb je proteïnen nodig? Kan je er te veel of te weinig van eten? Daarnaast kijkt ons duo ook naar de uitdagingen van de to...
49:59
Peper op geitenkaas en zout in pralines. Kobe en Danira proeven in deze aflevering dat het iconische culinaire duo het goed doet met voedingsproducten waar je ze niet direct in verwacht. Zout heeft zelfs zo'n versterkend smaakeffect dat we met een maatschappelijke zoutverslaving kampen. Maar is het echt zo ongezond om te v...
49:56
In de eerste aflevering onderzoeken Kobe en Danira hoe belangrijk de eerste maaltijd van de dag is: het ontbijt. Bijna 10.000 mensen vulden de ontbijtenquête van 'Over eten' in. Staat er 's morgens brood of ontbijtgranen op tafel en wordt er wel ontbeten? Danira ondervindt welke impact niet ontbijten heeft op je lijf en j...
50:00
31 augustus 2022 van Over Eten is toegevoegd op woensdag 31 augustus 2022. Over Eten is een reportage bij Eén. In Over Eten nemen Danira Boukhriss Terkessidis en Kobe Ilsen voeding onder de loep.
Archief