A La Carte

A La Carte is een programma bij Play 4. Sinds 2025 is het programma beschikbaar. Er zijn 12 afleveringen uitgezonden, de meest recente in februari 2025.
Laatste:24-02-2025
Laatste aflevering
20:04


A La Carte
Als Johan Segers een lievelingsgerecht voor iemand kan klaarmaken, is hij altijd extra in zijn nopjes. Want dan weet hij dat hij iemand een heel groot plezier zal doen met zijn gerecht. Vandaag maakt hij het lievelingsgerecht van Daniel klaar, die gek is op het kalfsblanket dat...
A La Carte herbekijken?
Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!


Op restaurant kiezen de meeste mensen vaak een gerecht dat ze thuis zelf niet zo gemakkelijk kunnen maken: een stukje wild, een lekkere vis, of een speciaal stukje vlees. Bij de sympathieke Jan Bruwier is de keuze altijd snel gemaakt, want als er een gerecht duif op de kaart staat, zal hij het altijd uitproberen. Maar nu w...


Sommige gerechten lijken op het eerste gezicht heel gemakkelijk om te maken, maar als je ze op de perfecte manier wil serveren, zijn ze toch niet zo simpel als vaak gedacht. Zo stuurde Fons een vraag naar Johan met de vraag hoe hij een gebraden kip met een lekkere warme currysaus moet maken, iets waar zijn vrouw gek op is,...


Dat Johan Segers een groot liefhebber van lamsvlees is, is geen geheim. Vandaar dat een gerecht met lamsvlees niet kon ontbreken in deze reeks en dat hij met veel plezier een lamsstoofpotje klaarmaakt voor Philip. Zijn vraag was hoe hij een smaakvolle lamsstoverij kan klaarmaken zonder er alcohol voor te gebruiken. Een ma...


Een topchef krijgt wel vaker vragen van klanten over specifieke bereidingen die niet lukken bij de mensen thuis, en kalfszwezeriken is er zo één. Want Werner Van Beveren is niet de enige die deze suggestie instuurde naar Johan, het is blijkbaar een gerecht waar wel meer mensen vragen over hebben. Daarom vindt Johan Segers...


Iedereen heeft wel een gerecht dat hem doet terugdenken aan vroeger. Iets wat moeder of grootmoeder klaarmaakte en waar je gek op was, en wat niemand anders op die manier kon bereiden. Christine heeft zo'n gerecht uit haar jeugd: de karnemelkpuree met een gepocheerd eitje en papsaus van haar moeder, iets wat ze samen met h...


Johan Segers houdt van de eenvoudige en de dagelijkse keuken, maar speciaal voor de jonge hobbykok Kevin Demullier mag het vandaag wel eens wat meer zijn. Want Kevin is gek op oesters en hij wil ze graag op drie verschillende manier leren klaarmaken. Gelukkig is de chef zelf ook een grote fan van oesters en tovert hij drie...


Stijn Cools is een 34-jarige hobbykok uit de Kempen en hij is een grote fan van de keuken van Johan Segers. Zijn vrije tijd brengt hij steevast door in de keuken, onder meer om zelf fonds te trekken als basis voor zijn stoofpotjes en sauzen. Maar één soort fond lukt hem nooit voor 100%, de bruine gelatineuze kalfsfond, die...


Christine Van Imschoot is gepassioneerd door koken en dat is niet het enige wat ze gemeen heeft met chef Johan Segers; ze zijn ook allebei gek op Sint-Jakobsvruchten. Christine wil dan ook van de chef weten welk zijn favoriete bereiding is met deze heerlijke schelpdieren. Johan heeft voor Christine twee heel pure manieren ...


Alain en zijn 14-jarige dochter Kelly zijn gek op kipkrotten, een variant op kaas-en garnaalkroketten, maar dan met een vulling die lijkt op een soort fijne vol-au-vent. Ze houden ervan om samen in de keuken te staan om recepten uit te proberen en willen van Johan weten hoe ze de perfecte kipkroket moeten maken. Johan twij...


Marjan Casier uit Heist-aan-Zee komt langs moeders kant uit een vissersfamilie. Wanneer ze als kind bij haar grootouders was, stond er dan ook steevast vis op het menu. Een bereiding die haar altijd is bijgebleven, is ingelegde vis in zure gelatine, zoals roggevleugel, hondshaai of pladijs. Marjan heeft al meermaals geprob...


In deze aflevering maakt Johan een gerecht op vraag van Joris Martens, een sympathieke hobbykok van 34 uit Zonhoven. Joris herinnert zich de lekkere steak met Stroganoffsaus, die hij vroeger elke zaterdag met zijn ouders ging eten in het lokale restaurantje in Hasselt. Maar sinds het restaurant van chef is veranderd, heeft...