Disco: Soundtrack Of A RevolutionSeizoen 1, Aflevering 3 - Eind Jaren 70 Kwamen De Beginselen Van Disco Steeds Meer Onder Vuur Te Liggen

  • Seizoen 1Aflevering 3
  • Speelduur51:59

Disco: Soundtrack Of A Revolution herbekijken?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Disco: Soundtrack Of A Revolution

Disco: Soundtrack Of A Revolution is een documentaire bij VRT Canvas. Belicht de onverwachte en vaak niet erkende geschiedenis van disco. Het programma verkent de oorsprong in de vroege jaren '70, de opkomst en de uiteindelijke ondergang van het genre. De serie, verteld door originele muzikanten, promotors en vernieuwers, evenals hedendaagse muzikale iconen, volgt disco vanaf de geboorte in New York tot aan de wereldwijde dominantie en de abrupte einde in de zomer van 1979. Disco behoorde oorspronkelijk toe aan gemarginaliseerde groepen - zoals de homogemeenschap, zwarte en Latijns-Amerikaanse mensen en vrouwen - en diende als een middel voor gemeenschapsvorming, identiteit en inclusiviteit. Sinds 2024 is het programma beschikbaar. Er zijn 3 afleveringen uitgezonden, de meest recente in juni 2024.