Israel/Iran/USA: The Long WarSeizoen 1, Aflevering 2 - Na De Eerste Golfoorlog Voelt De Islamitische Republiek Iran Zich Bedreigd

  • Seizoen 1Aflevering 2
  • Verloopdatumnog 2 dagen
  • Speelduur54:52

Israel/Iran/USA: The Long War herbekijken?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Israel/Iran/USA: The Long War

Israel/Iran/USA: The Long War is een documentaire bij VRT Canvas. Onderzoekt de langdurige en complexe relatie tussen Israël, Iran en de Verenigde Staten. De documentaire begint met de Islamitische Revolutie van 1979 in Iran, een gebeurtenis die leidde tot een breuk met het Westen en een vijandige houding tegenover Israël en de Verenigde Staten. De eerste aflevering, 'The Roots of the Conflict', behandelt de oorsprong van het conflict en de veranderingen in de geopolitieke verhoudingen in het Midden-Oosten na de revolutie. De tweede aflevering, 'Dialogue or War?', richt zich op de periode na de eerste Golfoorlog en de toenemende spanningen tussen Iran en Israël. Sinds 2024 is het programma beschikbaar. Er zijn 2 afleveringen uitgezonden, de meest recente in juli 2024.