Langs De Nieuwe ZijderouteSeizoen 1, Aflevering 3 - Ruben En Jelle Zien Hoe De Landen In Centraal-Azië Een Eigen Identiteit Proberen Te Ontwikkelen

  • Seizoen 1Aflevering 3
  • Verloopdatumnog 71 dagen
  • Speelduur44:37

Langs De Nieuwe Zijderoute herbekijken?

Wil je in het vervolg geen aflevering meer missen? Stel gratis een alarm in en ontvang een e-mail als er nieuwe afleveringen zijn. Handig!

Langs De Nieuwe Zijderoute

Langs De Nieuwe Zijderoute is een documentaire bij VRT Canvas. Fotograaf Ruben Terlou en journalist Jelle Brandt Corstius reizen door Centraal-Azië. Ze verkennen landen zoals Oezbekistan, Tadzjikistan, Kazachstan, Kirgistan en Pakistan, gebieden die ooit deel uitmaakten van de oude Zijderoute. Deze route was een belangrijk handelscentrum in de wereldgeschiedenis. De serie belicht de hedendaagse politieke en economische ontwikkelingen in deze regio's. Zo bezoeken de presentatoren onder andere een uraniummijn in Oezbekistan en reizen ze over de Karakoram Highway in Pakistan. De documentairereeks toont de contrasten tussen de historische betekenis van de Zijderoute en de huidige realiteit in Centraal-Azië. Sinds 2024 is het populaire programma beschikbaar. Er zijn 3 afleveringen uitgezonden, de meest recente in september 2024.